Explorers

De explorers, voor scouts van 16 tot 18 jaar,  is een groep die een leeftijd heeft bereikt dat niet alles meer voorgekauwd hoeft te worden. De tijd van het meedraaien in de patrouilles is afgelopen en nu moet er zelf het een en ander gedaan worden. En dat gebeurt dan ook.

Waar vroeger de leiding alles regelde en je een onbezorgde zaterdagmiddag had, hebben hier de jongens het heft in eigen hand. De leiding is bij deze speltak dan ook vervangen door begeleiding. Zij vertellen niet meer wat je moet doen en moet laten, maar proberen de jongens te sturen. Natuurlijk houden zij wel de eindverantwoording.

De explorers worden ook ingezet op andere plekken als dat nodig is. Bijvoorbeeld bij het bouwen van de klimwand. Of bij het organiseren van een grote activiteit voor de andere speltakken. 

Wat doen explorers zoal? Van allerlei dingen, eigenlijk alles wat je kunt verzinnen. Dit seizoen bijvoorbeeld een dropping, organiseren ze een paasdiner en gaan ze een avond bordspellen doen. Verder doen ze mee aan de Explorer Challenge (soort van Scoutingwedstrijden), de Achterhoek Express en de Jotihunt. Daarnaast gaan ze door het seizoen heen natuurlijk ook op kamp, met als hoogtepunt het Zomerkamp aan het einde van het seizoen!

De explorers helpen vaak met enkele activiteiten zoals:

  • Bouw kabel/hindernisbaan op Koningsdag
  • Verkeersregelen
  • St. Jorisdag

Informatie explorers

Teamleider: Bert-Jan Hissink

Contact: [email protected]

Opkomsttijden: vrijdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

Nieuws explorers

Installatie explorers

De nieuwe explorers zijn tijdens de laatste opkomst geïnstalleerd!

Lees meer...