Leiding en bestuur

Leiding

Als leiding verzorg je elke week voor een leuk en afwisselend programma voor de welpen en scouts. Hierbij zorg je voor een uitdagende activiteit die past bij de leeftijd van de scouts.

Een leiding word je niet zomaar: om 'volleerd' leiding te worden volg je een aantal cursussen van een aantal weekenden. Tijdens deze cursussen leer je niet alleen hoe je leiding moet geven, maar ook over alle andere dingen die bij scouting belangrijk zijn.

Benieuwd naar wat scouting jou te bieden heeft? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nodigen je uit om een keer langs te komen.

Bestuur/ondersteuning

Zonder bestuur kan een scouting niets. Het bestuur bestaat uit enkele leden, ouders en de leiding. Zij regelen onder andere het lidmaatschap, de financiën en het beheer van de gebouwen. Daarnaast helpen ze met bepaalde acties (kaarsenactie) en staan klaar voor ondersteuning tijdens bijvoorbeeld de boerenkoolmaaltijd.

Het bestuur komt ongeveer een keer per anderhalve maand bij elkaar. Dan hebben zij het over alles wat met Scouting IJsselgroep te maken heeft.

Lijkt het je leuk om een keer te helpen bij een (grote)activiteit of zie je het wel zitten om Scouting IJsselgroep te helpen met iets waar jij goed in bent? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nog even een aantal feitjes over de leiding en het bestuur:

• In Nederland zijn 25.000 vrijwilligers actief. Een groot deel hiervan is leiding of zit in het bestuur.
  • De leiding en het bestuur zijn ook vrijwillig en betalen ook contributie aan Scouting. Zij worden hier dus niet voor betaald.
  • Een volleerd leiding heeft enkele cursussen gevolgd. Ben je enthousiast en wil je ook leiding worden? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Contact leiding en bestuur

Nieuws leiding en bestuur