Wie is de mol kampverslag

Tijdens het weekend van 7 & 8 maart hebben de scouts een ouder kind kamp gehad met als thema wie is de mol.

Op zaterdag ochtend kwamen de scouts en een paar ouders aan op ons terrein, na de opening zijn we natuurlijk gelijk begonnen met het onder vragen van iedereen in onze eigen verhoor kamer. Tijdens dit verhoor heeft een van de deelnemers te horen gekregen dat hij de mol was en ook heeft hij enkele tips meegekregen. Natuurlijk moesten de jongens zelf hun tent op zetten om te kunnen slapen. Nadat dit uitzonderlijk goed beoordeeld was door de zeker niet corrupte jury moest er natuurlijk geluncht worden, na al die boterhammen achter de kiezen te hebben was het tijd voor een kleine opdracht. De deelnemers hadden opdracht gekregen om boodschappen te gaan doen voor het avond eten, maar dit was natuurlijk gecodeerd. Na lang overleg en er nog steeds niet echt uit zijn wat de bedoeling helemaal is zijn ze toch maar op stap gegaan. Halverwege er toch achter gekomen wat de bedoeling was en gauw alle delen van het boodschappen briefje ophalen, deze lagen namelijk verspreid door Gorssel. Hier heeft de mol zijn slag geslagen en een deel van het lijstje afgescheurd. Nadat 1 van de jongens hier achter was gekomen wist ongeveer heel Gorssel wie de mol was.

Na alle boodschappen gedaan te hebben (waren niet helemaal de juiste hoeveel heden dus helaas punten aftrek) als een speer terug naar het troephuis om daar een tafelvuur te maken en alle ingrediënten voor het eten klaar te maken. Hier mocht de mol niets aan saboteren want de leiding had wel zin in normaal eten. Na het eten werd er een nieuwe mol aangesteld en gingen we door met het programma, een soort speurtocht in Deventer. Op de GPS stonden een paar coördinaten en hier moesten ze de goede van weten natuurlijk. Na lang zoeken en heel veel verkeerd lopen hebben ze het toch gevonden!

1 groepje op het hoogste kantoorgebouw van Deventer, het andere groepje in het parkje in noordelijke richting, hier was het de bedoeling dat ze met behulp van morse een boodschap naar elkaar verzonden. Nadat dit allemaal gedaan was mochten beide groepjes nog even genieten van het uitzicht boven op het kantoorgebouw.

Terug gekomen op de groep was het tijd voor een kampvuur met marshmallows, maar dit kon natuurlijk niet zonder een opdracht, we hadden Rudy ingehuurd als gastspreker om een verhaal te vertellen. Nadat Rudy klaar was waren er natuurlijk vragen bedacht, wat bleek, de scouts vonden het verhaal zo interessant dat ze besloten hadden voor het eerst in hun scouting carrière goed te luisteren. Alle vragen waren goed beantwoord. Tijd om tanden te poetsen, snoep te eten, doen alsof je slaapt als de leiding naast je tent staat en vervolgens toch maar echt in slaap te vallen.

Op zondag ochtend mochten we iets uitslapen, half 9 moest iedereen, gewassen of ongewassen, aan het ontbijt zitten. Tijdens het ontbijt kregen ze allemaal nummers te horen, waar deze nummers voor waren wisten natuurlijk alleen de leiding en de mol. De volgende opdracht bestond uit het opgraven van fotorolletjes waar geld in zat, aan deze foto rolletjes hingen natuurlijk de nummers die bij het ontbijt waren opgenoemd, gelukkig wisten ze er nog een aantal, en de mol, ja die hielp natuurlijk niet echt mee door te zeggen dat die dacht dat andere nummers er ook bij hoorde.

Na deze opdracht gingen we een leuk spelletje krat stapelen doen, ieder krat boven de 20 kratten leverde 50 Henks op, maar om die 20 kratten boven op elkaar te krijgen was al een beste klus. Uiteindelijk toch nog op ongeveer 25 kratten gekomen en dus 250 Henks verdiend.

Het volgende en laatste onderdeel voor de wedstrijd was luchtbuks schieten op ballonnen, iedere ballon was weer geld waard. Voor het aantal ballonnen die er hingen kregen ze ook kogels, zo kon iedereen ongeveer 3 keer proberen een ballon kapot te schieten. Dit ging voor sommige mensen heel goed, en voor andere wat minder, uiteindelijk toch nog een mooi bedrag gewonnen. Etenstijd, gezellig met zijn alle buiten lunchen, en daarna de tent afbreken. Na het afbreken van de tent was het tijd voor de laatste eliminatie en de eindscore werd bekend gemaakt. Jeroen was de overall winnaar van het Wie Is De Mol kamp 2015, gefeliciteerd Jeroen.

De leiding wil graag alle deelnemers bedanken voor dit bijzonder leuke kamp!

Informatie webbeheer

Een nieuwtje of wil je iets op onze site plaatsen?

Contactpersoon: Tristan de Boer

E-mail: [email protected]