Bushcraften bij Scouting IJsselgroep!

Als aftrap van het nieuwe Scoutingseizoen organiseert Scouting IJsselgroep op zaterdagmidag 27 augustus een Buscraft Workshop voor jongens in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar. Maar wat is Bushcraft eigenlijk? Bushcraft is wat anders dan survival; het gaat niet om het overleven, maar het gaat om het beleven van de natuur en het jezelf zo aangenaam mogelijk maken! Oftewel een activiteit waar de Scouting zich prima in kan vinden!

Lees meer...

Start Hemelvaartkamp

Het Hemelvaartkamp is van start gegaan! 

Lees meer...

Vriendjesmiddag 2015 groot succes!

Afgelopen zaterdagmiddag mochten de welpen van Scouting IJsselgroep en Scouting Kompasnaald allen een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de opkomst! Dat veel welpen graag laten zien wat ze allemaal doen bij de Scouting bleek wel uit het grote aantal kinderen die meededen met het programma! Zo’n 30 kinderen hebben onder andere vuur gemaakt en pizza gebakken! Al met al noemt de leiding van beide Scoutinggroepen de middag een groot succes en natuurlijk hopen zij dat ze binnenkort een aantal nieuwe leden kunnen verwelkomen! 

Lees meer...

Vriendjesmiddag 2015

Scouting IJsselgroep en Scouting Kompasnaald uit Gorssel hebben ruimte voor nieuwe leden en daarom houden zij op zaterdag 31 januari een “vriendjes- en vriendinnetjes” middag! Jongens en meisjes uit Gorssel, Epse, Harfsen en omgeving zijn van harte welkom om mee te doen tijdens het uitdagende programma!

Lees meer...

Welpenopkomst teambuilding

Afgelopen welpenopkomst stond volledig in het teken van teambuilding.

Lees meer...

Einde Hemelvaartkamp

De jongens zijn in de kano door de smalle slootjes van Giethoorn gevaren. Hierna zijn we terug gegaan naar het clubgebouw waar na een klein rustmomentje een uitgebreide BBQ gehouden werd. Daarna hebben we door het centrum van Kampen gelopen, langs alle winkels en gebouwen uit ons themaverhaal. Na het wandelen was er ruimte voor wat chocomelk, gevolg door een quiz. Deze is gewonnen door Gijs en Guus. 

Na de quiz was het tijd om op bed te gaan. 

De volgende ochtend hebben we de matjes opgeruimd en zijn naar de natuurspeelplaats gegaan. Daar hebben alle welpen zich vermaakt (en ze zijn behoorlijk vies geworden!). Daarna was het tijd om de daders van de moord op de visboer bekend te maken: het waren de slager en de smid! Daarna was Hemelvaartkamp 2014 helaas weer ten einde...

We willen graag alle welpen bedanken die mee zijn geweest, het was gezellig!

Wakker worden en naar Giethoorn

Ik werd wakker doordat iemand zei "vliegbok, hup bok, vlieg op bok", het waren gewoon de bokkenrijders. Vanochtend boterham gegeten. Er waren 5 mieren op tafel. Toen gingen we naar buiten en hebben 100 spelletjes gespeeld. Toen hadden we onze zwembroek aangedaan en de broek eroverheen. Nu zitten we in de auto naar Gierhoorn en wachten op de brug. - Rohan en Arjan

 

Eten en film kijken

Gisteravond hebben we sinasappels met cake gegeten. Toen hadden we nog een beetje gevoetbald. Ik had niet gewonnen. Toen hebben we een film gekeken. De film ging over 1789 in Kampen (?). Er waren mensen en muziekinstrumenten die afgepakt waren en de vlag van de fanfare ook. Die is heel belangrijk. Een dirigent hielp mee met de instrumenten en de vlag stelen. De film was leuk. Daarna gingen we tanden poetsen en naar bed en we mochten nog een kwartiertje praten en spelen. - Arjan

Op naar de kinderboerderij!

We hebben met water gespeeld op de kinderboerderij, en er was een pomp. De veerpont was kapot. Er waren kippen, geiten, varkens, eenden. Sommige mensen hadden natte sokken. Er waren konijnen en nog meer eenden. Toen zijn we terug gelopen en hebben we een vuurtje gemaakt voor het eten. Ik hoop dat iedereen het leuk vond. - Rohan

Over 2,5 uur is het zover!

Het is nog een beetje nat, maar over 2,5 uur gaat het kamp van start!

De leiding is onderweg naar Kampen!

Voor de welpen is het nog maar 1 nachtje slapen, maar de leiding heeft alle spullen al ingepakt en is met de aanhanger onderweg naar Kampen (verwachte aankomsttijd 20:03). Het is vandaag nog slecht weer, maar volgens de weerberichten wordt het komende  Hemelvaart zonnig, maar wel wat koud. Al met al zijn de vooruitzichten goed. 

Lees meer...

Welpenopkomst

Afgelopen opkomst stond in het teken van 'uitdagende technieken'. We hebben vandaag een aantal dingen gedaan zoals kompasschieten (het bepalen van een windrichting met een kompas), hout zagen, EHBO, het schatten van de hoogte van een boom en het maken van vuur op een bepaalde manier. Hier hebben we een isolatievuur gemaakt, een vuur dat 'geïsoleerd' is: de ondergrond wordt niet aangetast (handig voor bijvoorbeeld stoken op het gras), een jagersvuur, waar tussen twee balken een rooster kan worden geplaatst om daar een pan op te zetten en een reflectorvuur, die ervoor zorgt dat de hitte richting jezelf weerkaatst wordt. Al met al een leuke maar ook leerzame middag!

Voorbereiding Hemelvaartkamp

Het is bijna zover: Hemelvaar(t)kamp 2014! Om ons alvast een beetje voor te bereiden op het Hemelvaartkamp hebben we de afgelopen twee opkomsten besteed aan het insigne 'varen'. De welpen weten nu het verschil tussen bakboord (links) en stuurboord (rechts) door het renspel waarbij ze telkens de opdracht van de kapitein uit moesten voeren.

Lees meer...

Kamp 29 maart 2014

Een week geleden was het lekker weer. Daarom hebben we in een tent geslapen. Voordat we gingen slapen hebben we eerst een spannende smokkeltocht gespeeld waarbij de welpen vanaf Colombia (Oxe) naar de Verenigde Staten (Kring van Dorth) moesten lopen. Onderweg gingen zij over het Panamakanaal (de Dortherbeek), waar we de volgende ochtend ook met onze eigen boot, 'De Kameleon', in gevaren hebben. Hier hebben we ook nog wat kikkers en een echte vis gevangen! Bekijk hier de foto's!

Lees meer...

Informatie webbeheer

Een nieuwtje of wil je iets op onze site plaatsen?

Contactpersoon: Tristan de Boer

E-mail: webmaster@scouting-ijsselgroep.nl