Wat is scouting?

Scouting IJsselgroep Gorssel

Scouting staat voor uitdaging! We bieden je leuke en spannende activiteiten waarbij je wordt uitgedaagd je persoonlijk te ontwikkelen. 

Scouting IJsselgroep Gorssel organiseert leuke en spannende activiteiten die aansluiten op de leeftijd van de kinderen. Zo leren wij bijvoorbeeld de welpen (7-11 jaar) knopen leggen. Later kunnen ze bij de scouts (11-15 jaar) deze knopen vervolgens gebruiken om bouwwerken te maken. De explorers (15-18 jaar) en roverscouts (18-21 jaar) gaan nog een stapje verder: met behulp van hun kennis krijgen ze het voor elkaar indrukwekkende bouwwerken in elkaar te zetten! 

Maar scouting is veel meer dan alleen maar knopen leggen. Naast kampvuur maken, koken (op het kampvuur), een spel spelen, een vlot bouwen en kamperen doen we nog veel meer: we organiseren ook excursies naar bijvoorbeeld de schaatsbaan. We zijn ook ieder jaar met Koningsdag te vinden met een kabelbaan in één van de dorpen van de voormalige gemeente Gorssel. Ook doen de explorers en roverscouts jaarlijks mee aan verschillende activiteiten zoals de Jotihunt, een vossenjacht door heel Gelderland. Ook organiseren zij een eigen LAN-party en een dropping op onbekend terrein.