Kleding

Net als bij zoveel verenigingen draag je ook bij de Scouting speciale kleding. Hieronder vind je alles wat je hierover moet weten!

ScoutFit

Als je lid wordt van onze groep dan is het verplicht een ScoutFit aan te schaffen. Het dragen van een ScoutFit is bij veel scoutinggroepen gebruikelijk, zo ook bij onze groep. Elke speltak heeft een andere kleur, zodat duidelijk te zien is bij welke speltak jij hoort. De ScoutFit is ontwikkeld door Scouting Nederland.

De speltakken hebben de volgende kleuren ScoutFit:

• Welpen – groen
  • Scouts – beige
  • Explorers – brique
  • Roverscouts – brique

Installatie

De installatie is de traditionele Scoutingceremonie die een nieuw lid van een speltak verwelkomt als volwaardig lid. Meestal gebeurt dit tijdens St. Jorisdag in april. Na deze ceremonie mag je naast de ScoutFit ook de unieke groepsdas van Scouting IJsselgroep dragen. Deze groepsdas heeft de kleuren van de voormalige gemeente Gorssel: blauw en geel.

Verder krijg je tijdens de installatie een aantal insignes die ook bij de ScoutFit horen. Dit zijn:

• Het groepsnaambandje
  • Graafschapteken
  • Speltakteken
  • Installatieteken

De groepsdas en de vier insignes die je krijgt bij je installatie wordt geregeld door de leiding!

Daarnaast kun je tijdens de opkomsten bij Scouting regelmatig vaardigheidsinsignes verdienen die ook op de ScoutFit mogen. Hieronder zie je een afbeelding waar je kunt zien op welke plekken de insignes op de ScoutFit horen.

Eigen kledinglijn Scouting IJsselgroep

Onze groep heeft naast de traditionele kledingonderdelen in eigen beheer een pet en een polo ontwikkeld. De pet krijg je tijdens de installatie. Het is niet verplicht deze te dragen tijdens de opkomsten.

De polo hebben we speciaal ontwikkeld voor de warme dagen. Tijdens het openen en sluiten van de opkomsten is de ScoutFit nog steeds verplicht om te dragen. In de tijd tussen het openen en sluiten mag de ScoutFit uit. Om toch herkenbaar te blijven als Scoutinggroep hebben we de polo ingevoerd. In combinatie met de groepsdas is dit ideaal tijdens warme dagen!

Waar koop ik de kleding?

Bij de IJsselgroep is Henny Korterink het aanspreekpunt wat betreft de kleding. Via haar kun je nieuwe én gebruikte kleding kopen/bestellen. Ook kun je bij haar kleding inruilen. Heb je dus nog (Scouting)kleding thuis liggen waar je niks meer mee doet? Maak Henny hier blij mee, want hiermee kan zij weer nieuwe leden helpen!!!

Heb je na het lezen van deze pagina toch nog vragen over de kleding? Neem dan contact op met de leiding of Henny Korterink (tel: 0573-431756).

Informatie kleding

Contactpersoon: Henny Korterink