Scouts

De scouts zijn onze leden in de leeftijdscategorie van ongeveer 11 tot 15 jaar.

Vijf tot zeven scouts vormen samen een patrouille. Elke ploeg heeft een Patrouilleleider (PL) en een assistent patrouilleleider (APL). Deze PL's en APL's hebben een speciale functie binnen de ploeg: zij zorgen ervoor dat iedereen uit de ploeg er is bij het "openen" en "sluiten" en keurig staan opgesteld rond de vlaggenmast en zijn ook degenen die zorgen dat alles binnen een ploeg goed verloopt.

Voor onze scouts het samen met anderen er op uit trekken en samen dingen ontdekken en avonturen beleven centraal op een manier die thuis bij pa en ma niet mogelijk is (of mag jij thuis in de tuin een kampvuur aanleggen?). We doen dit vaak in patrouille verband waardoor je actief bezig bent in en met je omgeving. Door verschillende activiteiten word je als scout steeds behendiger op allerlei gebieden. Hier ligt natuurlijk ook een grote uitdaging: dingen doen die je normaal niet kan doen of waarvan je denkt dat je ze niet kunt, zoals een escaperoom. De aanwijzing ligt dan vaak op de noodverlichting. Je zult zien dat na verloop van tijd je meer dingen kan en dat je ook leert om samen te werken met anderen om zodoende nog beter je doel te bereiken. Ook heel belangrijk blijft natuurlijk dat je als scout plezier en spanning in jouw groep beleeft.

Elke zaterdagmiddag hebben de scouts hun programma van 14.00 tot ongeveer 16.30 uur. Het kan zijn dat er op bijzondere dagen niet word gedraaid of andere opkomsttijden zijn. Dit wordt van tevoren opgegeven, dus iedereen dient altijd wel op te letten wat er wordt afgesproken. Het programma dat we draaien op zaterdagmiddag kan van alles zijn, fietstocht, wandeltocht, bosspel, routetechnieken leren, knopen maar ook zwemmen en zulk soort dingen.

Een paar keer per jaar hebben we een weekendkamp. Dit is meestal een themakamp met 1 of 2 overnachtingen. We overnachten dan vaak in ons eigen Troephuis, maar ook wel eens op locatie. Dit jaar gaan we naar het Noorderlijk Pinksterkamp (NPK). Afgelopen jaren zijn we vaak op Intercamp geweest. Dit is een groot internationaal kamp met wel 10.000 andere scouts! Als Intercamp weer dichterbij komt krijgen de leden een brief en verschijnt er ook informatie over op de site.

Informatie scouts

Teamleider: Dennis Veeneman

Contact: [email protected]

Opkomsttijden: iedere zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur.

Nieuws scouts

Wie is de mol kampverslag

Tijdens het weekend van 7 & 8 maart hebben de scouts een ouder kind kamp gehad met als thema wie is de mol.

Lees meer...

Piratencup

Vanaf afgelopen zaterdag zijn de scouts aan het strijden om de Piraten Cup! In de aanloop naar de Subregio Scouting Wedstrijden proberen we allerlei technieken en activiteiten te doen om te kijken wat de 'beste' patrouille is en wie er in april naar de SSW mogen.

Lees meer...