Lid worden

Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Niet voor niets heeft Scouting jeugd- en kaderleden die binnen één of meerdere speltakken actief zijn! Lijkt jou het ook leuk om lid te worden van Scouting IJsselgroep? Of lijkt het je super om leiding te geven aan een enthousiaste groep kinderen? Vul dan je gegevens in op het Inschrijf-/Gezondheidsformulier .

Informatie over het lidmaatschap

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 7 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Scouting IJsselgroep kun je eerst drie keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Mocht je het na drie keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan kun je lid worden en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd! Op dat moment hoor je er echt bij!

Wil je lid worden, let dan op het volgende:

• Je kunt 3 keer komen kijken, daarna moet je besluiten lid te worden. Word je geen lid, dan kun je niet meer komen; je betaalt dan namelijk geen contributie.
  • Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt., moet je je altijd afmelden bij de leiding.
  • Als je lid bent, verwachten we dat je zo snel mogelijk een Scoutfit draagt. Een das en tekens draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.

Bij welke leeftijdsgroep mag je?

Voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn er bij Scouting zogenaamde speltakken.

• Welpen: 7 tot 11 jaar
  • Scouts: 11 tot 15 jaar
  • Explorers: 15 tot 18 jaar
  • Roverscouts: 18 tot 21 jaar
  • Stam: 21 jaar en ouder

Daarnaast kun je bij de leiding en bestuur vanaf 18 jaar. Wil je meer informatie over leiding worden? Bekijk dan onze vacatures of kijk op deze pagina.

Contibutie

Ieder lid van Scouting IJsselgroep betaalt evenveel contributie. Voor het seizoen 2018 is de contributie voor ieder lid € 96 per jaar. De contributie moet via een bankoverschrijving voldaan worden. Leiding en bestuursleden betalen geen contributie. Over het algemeen heeft de leiding niets te maken met de contributie. Dit wordt allemaal geregeld door de penningmeester. Bij de penningmeester kun je terecht met al je vragen met betrekking tot de contributie. De contributie kan pas worden stopgezet, nadat is afgemeld bij de eigen leiding van de speltak en bij de penningmeester. Deze afmelding moet schriftelijk worden ingediend bij de ledenadministratie.

Kampgeld

De kampen staan financieel los van de contributie. Het Hemelvaartkamp van de welpen kost meestal € 40. Voor het Pinkster- of zomerkamp van de scouts kun je rekenen op ongeveer €100. Beide kampen worden meestal per bankoverschrijving voldaan. Daarnaast vinden er per speltak ongeveer twee tot drie weekendkampen per jaar plaats. Kosten van deze weekendkamp bedragen tussen de €5 en €15. Dit kampgeld dien je vaak contant af te rekenen.

Installeren

Je hebt al een paar keer meegedraaid met de groep en besluit lid te worden van de groep. Na een aantal maanden plezier te hebben gemaakt en al veel leuke activiteiten te hebben gedaan, is het tijd dat je echt wordt verbonden aan de groep. Scouting kent de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Het installeren vindt eenmaal per seizoen plaats en is niet alleen voor de nieuwe leden van de groep maar ook voor nieuwe leden van een speltak. Je wordt dus geïnstalleerd als je bent ‘overgevlogen’ naar een oudere speltak en als je voor het eerst bij Scouting bent.

De traditie

Bij de installatie doet de scout een belofte. De scout belooft dan zijn best te gaan doen voor de groep, iedereen te helpen en plezier te hebben in het Scoutingspel. Als de belofte is uitgesproken krijg je dan eindelijk de tekens voor op je Scoutfit en ten slotte wordt de groepsdas omgedaan. Vanaf de installatie hoor je echt bij de groep!

Scoutfit

Vanaf het moment dat je lid bent geworden bij de groep draag je de Scoutfit. Als je wordt geinstalleerd, schaf je een groepsdas aan, die je vanaf het moment van installeren mag dragen, zoals je dat hierboven al kon lezen. Waar je de Scoutfit kunt kopen en welke groep wat precies draagt, lees je op de pagina Scoutfit.

Adreswijzigingen en opzeggen

Adreswijzigingen en opzegging dienen schriftelijk te worden gemeld bij de penningmeester van de groep. Het adres van de penningmeester is: Geert Hiethaar, Voorende 2, 7213 XZ Gorssel. Een email sturen kan ook: penningmeester@scouting-ijsselgroep.nl. Opzegging van het lidmaatschap dient te geschieden 1 maand vóór het einde van het kalenderjaar. Wordt het lidmaatschap later opgezegd dan wordt er nog een jaar contributie in rekening gebracht.

Meer informatie over lid worden?

Rudy Brummelman

Teamleider welpen