Promotie en spreekbeurtenbox

Buddy Badge Om het ledenbestand op peil te houden wordt er regelmatig gepromoot voor de Scouting. Meestal gaat dit door middel van een vriendjes- en vriendinnetjesmiddag, kleine artikelen in de krant en via social media. Vaak worden ook leden ingeschakeld om te helpen met de promotie, wij hopen natuurlijk dat iedereen hier gehoor aan geeft.

Naast de algemene promotie wordt er bij Scouting IJsselgroep gewerkt met de Buddy Badge. Heeft een lid een vriendje 3 keer meegenomen naar een opkomst, dan verdiend hij deze badge! Dit moet wel elke keer hetzelfde vriendje zijn geweest. Voor deze promotionele acties worden vaak foto’s gebruikt die gemaakt worden tijdens opkomsten. Ook worden er regelmatig foto’s en verslagen geplaatst op Facebook en Instagram. Zo kunnen ouders en andere geïnteresseerden zien wat er op Scouting gebeurt. Heeft u liever niet dat er een foto van uw zoon gebruikt wordt? Geef het dan even aan bij de leiding. Uiteraard wordt er zeer zorgvuldig omgegaan met het plaatsen van foto’s. De regel die gehanteerd wordt is dat een (jeugd)lid niet alleen op een foto mag staan.

Spreekbeurtenbox

Spreekbeurtenbox Moet jij binnenkort een spreekbeurt doen op school? Denk er dan eens over na om het over Scouting te doen! Bij Scouting IJsselgroep is er een spreekbeurtbox beschikbaar vol met spulletjes die gebruikt mogen worden voor een spreekbeurt. In overleg met de leiding kan deze spreekbeurtbox zo geleend worden! Scouting IJsselgroep stelt deze box ook beschikbaar voor leden van Scouting Kompasnaald. In de box zitten onder andere een aantal ScoutFits, een Scouting IJsselgroep zakmes, een Scoutingvlag en een aantal flyers over Scouting.

Verder liggen er een aantal spreekbeurtpakketten van de Scoutshop klaar voor degene die een spreekbeurt wil gaan doen over Scouting! In dit pakket zit onder andere een knallende poster om de spreekbeurt op te vrolijken en een cadeautje voor al de klasgenoten (30 stuks) van degene die de spreekbeurt doet! Bovendien zit er een kaartje bij dat aan de Scoutshop terug gestuurd kan worden. Daarop kan de meester of juf invullen hoe goed de spreekbeurt ging en Scouting Nederland stuurt als beloning een mooie spreekbeurtbadge op!

Spreekbeurtenbox lenen?

Rudy Brummelman