Scouting IJsselgroep heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan kinderen en jongeren waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van hun persoonlijkheid. Deze doelstelling wordt in de praktijk vertaald naar plezier, uitdaging en structuur. Daarnaast maakt Scouting jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij Scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent. Scouting IJsselgroep is opgebouwd uit verschillende leeftijdsgroepen, ook wel speltakken genoemd. Zo kent de groep welpen, scouts, explorers en roverscouts. Iedere speltak kent een leidingteam of begeleidingsteam waarvan een persoon teamleider en aanspreekpunt is.

Bestuur

De leiding van iedere speltak is zelf verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de organisatie van activiteiten. Alle leiding vormt samen met enkele ouders, oud-leden en oud-leiding de groepsraad die wordt geleid door een groepsbestuur. Het groepsbestuur bestaat uit verschillende vrijwilligers en draagt (samen met de groepsraad) zorg voor de zaken die specifiek betrekking hebben op het draaien van de speltakken en de organisatie van de grotere (gezamenlijke) activiteiten. Lees meer over het bestuur.

Beheerstichting IJsselgroep

De gebouwen in eigendom zijn van de beheerstiching en deze draagt zorg voor groot onderhoud, vergunningen en verzekeringen.