Scouting IJsselgroep 75 jaar

In seizoen 2019/2020 bestaat Scouting IJsselgroep 75 jaar. Tijdens dit feestelijke jubileumjaar willen wij als groep graag laten zien dat wij ondanks onze leeftijd met onze tijd zijn meegegaan! Scouting IJsselgroep organiseert daarom 5 jubileumactiviteiten.

Bekijk de activiteiten!

Jubileumactiviteiten

Omdat we 75 jaar bestaan, organiseren we vijf jubileumactiviteiten! Tijdens deze activiteiten willen we graag laten zien wat scouting inhoudt! Geen lid, of ooit lid geweest? Dan ben je natuurlijk ook welkom!

Dorpsspel

14 september 2019

Om te laten zien dat Scouting IJsselgroep 75 jaar bestaat, trappen we het Jubileumjaar af in de dorpskern van Gorssel.

Winterhike

20-22 december 2019

Scouts houden van wandelen. Ze kleden zich op de kou! En wat is er nou lekkerder dan opwarmen rond een kampvuurtje?

Sint-Jorisdag XXL

25 april 2020

De traditie van Scouting IJsselgroep! 's Middags wordt een rode tulp gelegd bij de graven van Engelse en Canadese soldaten. 's Avonds volgt een kampvuur, waar troubadour Gerry Groot Zwaaftink het verhaal "Draak van Gelre" vertelt.

Ouder/kindkamp

9-10 mei 2019

Een weekend bivakkeeren in de natuur samen met je vader, moeder, opa of oma! Nadat we zijn 'gestrand', bouwen we ons 'onderkomen'. Dat kan een eigen tent zijn, maar ook een ontwerp met zelf meegebrachte zeilen. Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk!

Reunie

september 2021

In de nieuwsbrief van januari 2020 kondigden we aan dat de IJsselgroep op 19 september a.s. ter gelegenheid van haar 75-jarig bestaan een reünie zou houden. Helaas zijn we daarna geconfronteerd met het coronavirus en de maatregelen om verspreiding te voorkomen. Het bestuur van de IJsselgroep heeft daarom helaas moeten besluiten om reünie uit te stellen. Hopelijk zijn de omstandigheden voor een gezellige en veilige reünie in september 2021 gunstiger. Het wordt dan een 75+1 reünie. Als de vernieuwbouwplannen voor het troephuis volgens plan gerealiseerd worden dan biedt dat tevens de mogelijkheid om het nieuwe troephuis te bewonderen. In de nieuwsbrief van januari 2021 hopen we u nadere informatie te kunnen verstrekken.

Afgelopen activiteiten

Gezamenlijke boerenkoolmaaltijd

11 januari 2020

Samen met Scouting Kompasnaald Gorssel zijn we het jubileum jaar begonnen met een gezamenlijke maaltijd. Na hijsen van de vlag en openen gingen alle leden en leiding samen aan de boerenkool of zuurkool, met worst, spekjes, uitje en augurk. Er was heerlijk en voldoende gekookt. We bestaan allebei dit jaar 75 jaar, dus het feest jaar is officieel begonnen!

In het dorp waren verschillende posten uitgezet die de groepen na het eten willekeurig mochten bezoeken. Posten om je even uit te leven om zo letters te verdienen. Van rookworst werpen in verschillende pannen, vuurtje maken met firestick en marshmallow roosteren, puzzel oplossen en foto maken, routetechniek quiz tot een Da Vinci brug bouwen. Uiteindelijk kwam iedereen samen op de Roskamweide en hier werd de jubileumfoto gemaakt. Daarna heerlijk warme chocolademelk met een Nieuwjaars rolletje met slagroom en de oplossing van de letterpuzzel. Hieruit kwam vijfenzeventig jaar. Het was een leuke start van een jaar vol met activiteiten.

Kersthike

20, 21 en 22 december 2019

In het weekend van 20-22 december werd er door Scouting IJsselgroep Gorssel een Kersthike georganiseerd. Deze activiteit werd georganiseerd in het kader van hun jubileumseizoen, want de Scoutinggroep bestaat in 2020 maar liefst 75 jaar! Naast eigen jeugdleden van de groep waren ook Scouting Jan van Riebeeck uit Eefde en Scouting Steyn uit Diepenveen uitgenodigd om mee te hiken! In de omgeving van Diepenveen waren meerdere routes uitgezet afgestemd op de leeftijdsgroep. Zo liepen de welpen 12,5km, de scouts 20km en de explorers en de roverscout totaal ca. 50 km. Het werd een fantastische activiteit met vele uitdagende elementen en een mooie afsluiting van het jaar! Nieuwsgiering geworden? Lees dan hieronder het complete verslag!

Lees het hele verslag

Aftrap Jubileumjaar tijdens het Dorpsspel

14 september 2019

14 september werd het jubileumseizoen afgetrapt met het Dorpsspel. Het programma begon met een gezamenlijke lunch met de Kompasnaald, want ook zij bestaan 75 jaar in 2020! Nadat iedereen lekker gegeten had werden de welpen en scouts verdeeld in groepjes en trokken zij het dorp in waar ze verschillende activiteiten konden doen. Zo konden ze primitief vuur maken en meedoen met Dr. Bibber XXL. Teruggekomen op ons Scoutingterrein aan de Kwekerijweg konden alle leden van een 50-meter lange kabelbaan sjezen, pannenkoeken bakken op houtvuur, een sleutelhanger knopen en meer! Oftewel een fantastische aftrap van een speciaal jubileumseizoen!

Doe jij mee met het 'Scoutingspel'?

Al vanaf 7 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Scouting IJsselgroep mag je eerst drie keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep.

Mocht je het na drie keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan kun je lid worden en mag je iedere week komen.