Robin Hood Hemelvaartkamp

Op donderdag rond 14 uur kwamen de welpen aan op het mooie scoutingterrein van Buys Ballot te Heerde. Voor sommige jongens de eerste keer op kamp. Tijd om lang afscheid te nemen van papa of mama was er niet want de welpen kregen hoog bezoek. De sherfif van Nottingham en Prins Jan kwamen op bezoek om belastingen te innen. Al het snoep van de kinderen werd meegenomen. We zijn Robin Hood toen om hulp gaan vragen. Maar eerst moesten de jongens er natuurlijk uitzien als Robin Hood dus er werd goed geknutseld en iedereen had een hoed en een geldbuidel. Na het avondeten (ten dele gekookt op een houtvuur) liet Robin Hood zich zien. Hij kreeg de jongens snel achter zich en maakte een plan op het snoep terug te pakken. Op het terrein zijn diverse spelletjes gespeeld om te kijken of onze welpen wel goed genoeg zijn om bij de Bende van Robin Hood te horen. Na een korte nacht gevold door een echt Engels Ontbijt zijn ze vertrokken richting Gezinspark ’t Smallert. De jongens hebben kaarsen gemaakt, gespeeld, gezwommen en vooral moe geworden. Terug op het terrein was er patat voor iedereen. Daarna nog even in de kampvuurkuil om de kennis van de jongens te testen en naar bed. Zaterdag werden er nog een paar spelen gedaan en een echte High Tea. Langzaam kwamen de eerste ouders binnen druppelen maar daar kwam ook Prins Jan aangelopen. De kinderen wilden, zogenaamd, Robin Hood aan hem uitleveren en in een onbewaakt moment hebben ze Prins Jan gevangen genomen. Daarna kwam, als klap op de vuurpijl ook nog Koning Richard leeuwenhart op bezoek en kon het kamp in goede harmonie worden afgesloten. De buit werd verdeeld en de kinderen hadden eindelijk tijd om hun ouders te begroeten!

Next Post Previous Post