Scouting IJsselgroep wordt volledig gerund door vrijwilligers. De opkomsten worden door onze leiding in hun vrije tijd voorbereid en uitgevoerd. Dit kost wekelijks veel tijd en energie. De leiding doet dit met veel plezier en nog meer enthousiasme! Maar het vergt veel van ze; we mogen dit niet onderschatten.

Vandaar dat we jouw hulp, als ouder/verzorger van een IJsselgroep-lid, nodig hebben om andere noodzakelijke klussen of activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan klussen, collecteren of hulp bij Huttendorp. Door jouw hulp kunnen we voorkomen dat we bedrijven moeten inhuren om deze klussen alsnog uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan een schoonmaak- of klusbedrijf.

De besparing in kosten leidt tot de huidige lage contributie. Deze willen we in de toekomst ook laag houden!

Waarmee kan ik helpen?

Als ouder kun je al helpen door eens een compliment te geven aan de leiding! Maar dat is niet alles. Wij waarderen betrokken ouders enorm en vinden het daarom gezellig als je eens komt helpen. Bijvoorbeeld tijdens één van onderstaande activiteiten.

Jantje Beton helpt om mooie speelplekken in te richten voor de jeugd. Dit stimuleert het buiten spelen en leren, tevens bevordert het de directe sociale interactie van de jeugd.

Scouting IJsselgroep helpt ieder jaar in maart mee met collecteren. Wil jij je ook alvast op de lijst zetten? Neem dan contact op.

Het Oranje Fonds organiseert jaarlijks, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

Scouting IJsselgroep doet ook mee aan NLdoet. Lijkt het jou ook leuk om hieraan mee te helpen? Meld je dan alvast aan!

We zoeken handige handjes voor ons klusteam. Een aantal keer per jaar komt het klusteam samen om samen klussen op te pakken in en rond ons clubhuis. Denk dan aan de meest uiteenlopende klussen die horen bij onderhoud van clubhuis.

Ook een keer helpen bij het klusteam? Neem dan contact op.

Scouting IJsselgroep beschikt over een prachtig bosterrein. Al vanaf de jaren ’50 wordt het terrein bijna wekelijks gebruikt door de verschillende speltakken voor typische Scoutingactiviteiten als hutten bouwen, kamperen, vuurtje stoken, outdoor cooking , bosspellen en diverse tradities zoals de Sint Jorisdag-viering. Dit gebruik heeft
natuurlijk zijn weerslag op de kwaliteit van bos.

Om deze reden heeft Scouting IJsselgroep een bosplan opgesteld om ervoor te zorgen dat ook in de toekomst het terrein genoeg mogelijkheden blijft bieden voor de ontplooiing van het Scoutingspel.

Ook helpen bij het bosbeheer, of meer informatie over bosbeheer? Bekijk dan deze pagina.

Kinderen uit Gorssel en de omliggende dorpen kunnen zich tijdens Huttendorp helemaal uitleven op de beschikbaar gestelde pallets, latten, kartonnen platen en ga zo maar door. Huttendorp vindt plaats aan het einde van de zomervakantie. Mede door een enthousiaste groep kinderen, meer dan 40 vrijwilligers is Huttendorp ieder jaar weer geslaagd.

Ook helpen? Geef je dan op via de website van Huttendorp Gorssel. Bonus: na afloop vindt er een BBQ plaats voor alle vrijwilligers.

Het Troephuis wordt op dit moment verbouwd. Lijkt het jou ook leuk om hier jouw (letterlijke) steentje bij te dragen? Kijk dan eens op de verbouwingswebsite.

De meeste kaderleden zijn begonnen als jeugdlid en hebben zich ontwikkeld tot leiding bij een leeftijdsgroep. Maar ook ouders, vrienden en vriendinnen, familieleden en collega’s melden zich aan als vrijwilliger. Iedereen die enthousiast is over het leveren van een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren kan vrijwilliger worden. Er is altijd een taak die past bij jouw kennis, ervaring en voorkeur. Je kunt aan de slag bij een groep bij jou in de buurt, in de regio of als landelijk vrijwilliger bij Scouting Nederland.

Wil je vrijwilliger worden bij Scouting IJsselgroep? Bekijk dan de vacatures, of schrijf je in via een open sollicitatie. We gaan dan samen op zoek naar een leuke uitdaging!