Je lidmaatschap beëindig je door een schriftelijke afmelding te sturen naar de ledenadministratie van je Scoutinggroep. Je lidmaatschap bij Scouting Nederland wordt hiermee ook automatisch stopgezet, tenzij je nog een lidmaatschap hebt op landelijk niveau. Bijvoorbeeld omdat je in het verleden landelijk vrijwilliger bent geweest. Je blijft dan contributieplichtig voor je landelijke functie.

Beëindigen van het lidmaatschap dient te geschieden 1 maand vóór het einde van het contributiejaar. Het contributiejaar loopt van 1 oktober tot en met 31 september.  Wordt het lidmaatschap later opgezegd dan 1 oktober, dan wordt er nog een jaar contributie in rekening gebracht. Bij tussentijdse opzegging volgt geen teruggave van contributie. Uitzondering is indien het jeugdlid in september overvliegt naar een andere speltak. Opzeggen kan via het uitschrijfformulier. Je download het uitschrijfformulier hier. Dit formulier kan ingeleverd worden bij de speltakleiding of de secretaris via [email protected].

Opnieuw lid worden

Ben je al eens lid geweest van Scouting? Houd dan je oude lidmaatschapsnummer bij de hand, zodat het nieuwe organisatieonderdeel waar je lid wordt je met dat nummer snel weer opnieuw kan inschrijven.

Geen lid of vrijwilliger meer zijn, maar wel betrokken blijven bij Scouting?

Word dan lid van de Vrienden van de IJsselgroep. Hiermee geef je de IJsselgroep een steuntje in de rug. Vrienden van de IJsselgroep worden op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen van de groep door middel van een uitgebreide jaarlijkse nieuwsbrief. Verder zijn ze van harte welkom bij bijzondere gelegenheden zoals het Sint Joriskampvuur (omstreeks 23 april). Ook zijn er zo af en toe de reünies, jubileumfestiviteiten en dergelijke waarvoor de Vrienden van de IJsselgroep natuurlijk uitgenodigd worden.