Leiding

De leiding verzorgt en/of begeleidt elke week een leuk en afwisselend programma van de welpen, scouts en explorers. Hierbij zorgen ze voor een uitdagende activiteit die past bij de leeftijd van de scouts.

Leiding worden

Scouting IJsselgroep is een vereniging die draait op vrijwilligers. Iedere week hebben grote groepen kinderen en jongeren plezier in het Scoutingspel.

Regelmatig zijn we bij onze Scoutinggroep op zoek naar nieuwe leden die ons leidingteam willen versterken. We willen immers zoveel mogelijk kinderen en jongeren het Scoutingspel laten beleven. Je kunt leiding worden binnen de verschillende speltakken, afhankelijk van waar er open plaatsen zijn binnen het team. Heb je interesse om wekelijks en gedurende de verschillende kampen een speltak te vermaken, leuke programma's te verzinnen en lekker buiten bezig te zijn? Ben je vrijdagavond of zaterdagmiddag beschikbaar? Ben je enthousiast en wil je tijd te investeren in een leuke nieuwe hobby? Kijk dan of er een vacature open staat, of neem contact op met praktijkbegeleider Dinand Wolferink, via info@scouting-ijsselgroep.nl.

Scouting Academy

Bij Scouting vinden we het belangrijk dat leiding goed is getraind op tal van gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van spel en programmering en het organiseren en draaien van activiteiten. Dit leer je bij Scouting binnen Scouting Academy.

Het doel van Scouting Academy is dat de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting opdoet, ook buiten Scouting van waarde zijn. Daarom worden deze vaardigheden, ook wel competenties genoemd, buiten Scouting officieel erkend. Zo zorgt Scouting ervoor dat je als vrijwilliger vaardigheden opdoet die ook buiten Scouting gebruikt kunnen worden en heeft Scouting profijt van een gekwalificeerde leiding, want de kwaliteit van het Scoutingspel neemt tenslotte een belangrijke rol in binnen Scouting in Nederland.

Maatschappelijke stage

Zit je op de middelbare school en moet je een maatschappelijke stage lopen? Dan kun je bij ons terecht! Onze jongste speltak,de welpen, zijn altijd blij met enthousiaste 'nieuwe leiding'. De opkomsten die je meedraait duren 2 uur. En ook kun je meehelpen met het voorbereiden van opkomsten of grote activiteiten. Zo leer je plannen, organiseren, leidinggeven kun je al je creativiteit kwijt! Enthousiast? Neem dan contact op met de praktijkbegeleider, Dinand Wolferink, via info@scouting-ijsselgroep.nl.

Next Post Previous Post