Scouting IJsselgroep ontvangt Koninklijke Erepenning bij reünie en heropening Troephuis

Scouting IJssel¬groep is in september 1945 opgericht. In 2020 zou de vereniging het 75-jarig jubileum al vieren, maar door het corona¬virus gingen de festiviteiten toen niet door. De toekenning van een Koninklijke Ere¬penning was een mooie gelegenheid om het jubileum alsnog te vieren. Dat viel bovendien samen met het (bijna) gereed¬komen van de verbouwing van het ‘Troephuis’, het clubgebouw dat in het afgelopen jaar met veel eigen inbreng en hulp van sponsoren en donateurs is herbouwd. Zo werd 18 september 2021 de dag dat de vereniging met leden, oud-leden ouders/verzorgers en andere belangstellenden alsnog stil stond bij het jubileum¬jaar.

 

Koninklijke Erepenning

Tijdens de opening heeft Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve een Koninklijke Erepenning uitgereikt aan de vereniging. Een Koninklijke Erepenning is een ereteken, dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen die het vijftigjarig bestaan of een volgend veelvoud van vijfentwintig jaar vieren. Het symboliseert het respect en de waardering van de Koning voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger. Scouting IJsselgroep ziet de toekenning van de Koninklijke Erepenning als een waardering voor iedereen, die zich tot nu toe heeft ingezet voor de activiteiten van de vereniging waarmee sociaal-maatschappelijke waarde voor Gorssel en omgeving wordt geleverd. Tegelijk is die waardering een inspiratie en stimulans voor de huidige en volgende generaties om deze activiteiten te blijven organiseren.

 

Heropening Clubhuis

Na de opening van de middag en de uitreiking van de Koninklijke Erepenning volgde de heropening van het Troephuis. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve heeft samen met een scout een stam eikenhout doorgezaagd, zodat de weg vrij werd gemaakt om het clubhuis in gebruik te kunnen nemen. De heropening was daarmee een feit. Het afgelopen jaar is er enorm hard gewerkt om het gebouw gereed te krijgen. Ondanks dat het gebouw nog niet helemaal klaar is, hebben de scouts het gebouw heropend en hebben zij belangstellende meegenomen in het verloop van het bouwproces.

Ereleden

Tijdens de afsluiting van de middag werden Geert Hiethaar, Henk Hietbrink, Jannie Hietbrink-de Vos en Tonny Wunderink benoemd tot erelid. Dit vanwege hun jarenlange inzet voor en betrokkenheid bij de vereniging.