Over scouting

20232783_1585432311522940_408104306178874472_o

Scouting staat voor uitdaging

Als je lid wordt bij Scouting IJsselgroep, ga je naar wekelijkse opkomsten, kun je mee op kamp en deelnemen aan allerlei lokale, landelijke of internationale evenementen. Onze leden maken niet alleen vrienden voor het leven, maar groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. Scoutingactiviteiten zijn veel buiten in de natuur. Andere activiteiten staan in het teken van iets goeds doen voor de samenleving.

Scouting IJsselgroep maakt deel uit van Scouting Nederland. Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland.

Na de oorlog, in september 1945, werd Scouting IJsselgroep opgericht door Wim Schekman, op aandringen van enkele dorpsnotabelen. In een plaatselijk blaadje werd een advertentie gezet om te kijken of er animo was voor “het spel van verkennen”. Al gauw kwamen er vele aanmeldingen binnen en werd de eerste opkomst gepland.

Anno 2021 bestaat de bloeiende vereniging nog steeds. In de afgelopen 75 jaar zijn veel vriendschappen gevormd.

Copy of DSC_0114

Onze Kernwaarden

Wij hebben ontdekt dat onze kernwaarden een krachtig middel zijn om ons te inspireren en scherp te houden. Bij alles wat we doen, laten we ons leiden door de volgende drie kernwaarden waar je ons te allen tijde aan mag houden.

Vriendschap

Door vriendschappen ontstaat een prettige sfeer in de groep, waardoor scouting nóg leuker wordt! Bij ons ontstaan vriendschappen voor het leven.

Outdoor

Natuur wordt niet alleen gezien als spelomgeving, maar ook als opvoedende waarde. Bijvoorbeeld door bushcraft, kamperen en outdoor cooking.

Traditie

Scouting kent verschillende tradities en gebruiken. Deze tradities vormen onze normen en waarden en zijn hiermee het fundament van Scouting

Onze Missie

Scouting IJsselgroep stelt zich ten doel het bevorderen van het spel van Scouting op grondslag van de ideeën van Lord Baden-Powell om daarmee een plezierige beleving van de vrije tijd te bieden aan meisjes en jongens, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid.

Onze Visie

Scouting IJsselgroep is een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenvereniging, die haar leden een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt. In actief samenspel met leeftijdsgenoten wordt een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Met respect voor zichzelf en hun omgeving leren leden eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen. Kernwaarden zijn: Vriendschap, Outdoor en Traditie.

Scouting Nederland

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 110.000 leden. Naast 1.000 Scoutinggroepen zijn er 45 Scoutingregio’s.
De landelijke organisatie wordt gevormd door de landelijke raad, het landelijk bestuur en het landelijk servicecentrum. meer over de organisatiestructuur en de doelstelling van Scouting Nederland.
De landelijke organisatie wordt op gedeeld in regio’s. De Regio Scouting Achterhoek heeft intensief contact met de IJsselgroep en verzorgt de opleiding van vrijwilligers met Scouting Academy, coacht groepen en organiseert regionale spelbijeenkomsten.
29037124927_d95224c9b4_k

Spelvisie SCOUTS

Scouting biedt ontzettend veel verschillende activiteiten. Precies die activiteiten waar de verschillende leeftijdsgroepen plezier in hebben, interesse voor tonen en graag willen doen. Alles draait om uitdaging en plezier. Scouts spelen op een verantwoorde manier en in een veilige omgeving. Om kwaliteit in het spel te brengen, zijn de activiteiten gebaseerd op de spelvisie van SCOUTS.

Samen

Als scout heb je verbinding met de maatschappij en verbondenheid met scouts over de gehele wereld.

Uitdaging

Scouting is een mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en steeds weer je grenzen te verleggen.

Code

De normen en waarden (de 'spelregels'), de ceremoniën en het fundament van Scouting.

Team

Je werkt in subgroepen (oud leert jong) en de toenemende zelfstandigheid van de jeugdleden.

Outdoor

Spel

Staat voor het Scoutingspel zelf, de thematiek en het aanspreken op de creativiteit.

EL_01209

Scouting Wereldwijd

Scouting één van de grootste jeugd- en jongerenorganisatie in Nederland en de grootste jeugd- en jongerenorganisatie wereldwijd! De vereniging is lid van World Organisation of the Scout Movement (WOSM), de wereldbond voor meiden en jongens.

Scouting bestaat al sinds 1 augustus 1907, het eerste kamp werd gehouden op Brownsea Island. Dit kamp werd georaniseerd door Robert Baden-Powell. Scouting voor jongens begon in Nederland in de zomer van 1910, toen in enkele steden de eerste scoutinggroepen ontstonden. Tijdens de oorlog werd Scouting in Nederland verboden.