Proefdraaien

Als je lid wilt worden van Scouting IJsselgroep mag je eerst drie keer proefdraaien.

Maak kennis met Scouting

Lijkt jou het ook leuk om lid te worden van Scouting IJsselgroep? Al vanaf 7 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Scouting IJsselgroep kun je eerst drie keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep.

Onze speltakken draaien op de volgende momenten.

• Welpen (± 7 – 11 jaar) op zaterdag van 12.30 tot 14.30 uur
  • Scouts (11 – 15 jaar) op zaterdag van 15.00 tot 17.00 uur
  • Explorers (15 – 18 jaar) op vrijdag van 19.30 tot 21.30 uur (even week)
  • Roverscouts (18 – 21 jaar) op zaterdag van 20.30 tot 22.30 uur (oneven week)
  • Stam (21+) eens per 3 maanden

Kom proefdraaien!

Kom gratis drie keer proefdraaien! Via onderstaand formulier kun je je aanmelden. Samen stemmen we dan de data af.

Wat doe je bij Scouting?

Uitleggen wat Scouting precies is, is ingewikkeld. De activiteiten bij Scouting zijn heel afwisselend. Deze zijn afgestemd op bijvoorbeeld de leeftijdsgroep (speltak) en het thema van die dag. Zo zijn een primitief kamp, een LAN-party, een speurtocht, koken en een sport- en spelmiddag allemaal dingen die bij Scouting gedaan kunnen worden. Bij veel activiteiten staat dus het samenwerken en je de ontwikkeling centraal. Zo is Scouting niet alleen heel erg leuk, het is ook heel leerzaam.

Er zijn verschillende soorten Scouting: landscouting, waterscouting en luchtscouting. Scouting IJsselgroep is een zogenaamde landgroep, wat betekent dat we vooral activiteiten ontplooien die “op het land” plaatsvinden. De activiteiten van scouting kunnen grofweg onderverdeeld worden in acht activiteitengebieden: uitdagende scoutingtechnieken, expressie, sport & spel, buitenleven, identiteit, internationaal, samenleving, veilig & gezond.

Activiteiten rondom een techniek, zoals hakken, stoken, kaart en kompas, routetechnieken, pionieren, zeilen en kamperen
Activiteiten waarmee je je kunt uitdrukken, zoals dansen, filmen, handvaardigheid, toneelspelen, muziek maken, schrijven.
Sporten, postenspelen, ren-spelen, gezelschapsspelen en teamspelen.
Activiteiten rondom het beleven van de natuur en overleven in de natuur, zoals survival, kennis van plant en dier, milieu, natuurbeheer en weer.
Activiteiten die te maken hebben met wie je zelf bent (zelfbeeld), welke levensovertuiging je hebt en de identiteit van je groep.
Activiteiten rondom kennis over Scouting wereldwijd, internationale uitwisselingen en andere culturen.
Activiteiten die te maken hebben met je eigen omgeving, het cultureel erfgoed en de maatschappij.
Activiteiten rondom voeding en veiligheid (zowel fysiek als emotioneel).

Hoe werkt komen kijken?

01.

Contact opnemen

Wil je graag kennis maken? Neem dan contact op via onderstaand formulier of stuur een bericht via WhatsApp.

02.

Wij nodigen je uit

Binnen drie dagen krijg je bericht van ons. Wij stemmen graag de eerstvolgende opkomsten (bijeenkomsten) met jou af. Zet jij ze in de agenda?

03.

3 keer kijken

Je mag drie keer bij ons komen kijken. Je maakt kennis met de vereniging en de speltak.
Neem je ouders ook mee, dan kunnen zij ook kennis met de vereniging maken!

04.

Beslissen & inschrijven

Na drie keer weet je of scouting iets voor jou is. Wil je lid worden? Vul dan het inschrijfformulier in.
Wil je niet lid worden? Geen probleem, en hopelijk tot een volgende keer, bijvoorbeeld bij Huttendorp Gorssel!