Scouting en Coronavirus

Het coronavirus is volop in het nieuws en Scouting IJsselgroep houdt de berichtgeving hierover scherp in de gaten. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over Scouting en het coronavirus. Scouting IJsselgroep wil ouders, jeugdleden en betrokkenen vragen om het bestuur en leiding de tijd en ruimte te geven om versoepelde maatregelen te verwerken binnen de eigen vereniging.

Gezondheidscheck

Voorafgaand aan de opkomst is er een gezondheidscheck.

 • Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur? (hoesten, verkoudheidsklachten, verhoging of koorts, benauwdheid, reuk- en/of smaakverlies)
 • Heb je op dit moment een huisgenoot met milde klachten en koorts en/of benauwdheid
 • Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen dagen vastgesteld (met een test)?
 • Ben je in quarantaine omdat je:
  • Een huisgenoot of nauw contact bent van iemand bij wie het nieuwe coronavirusis vastgesteld?
  • Bent (terug)gekomen uit een COVID-19-risicogebied?
  • Bent gewaarschuwd door de Coronamelder-app?

Indien een van de vragen met ja beantwoord wordt, blijf je thuis en kun je niet deelnemen aan de opkomst.

Opkomsttijden

Om drukte te verspreiden draaien speltakken op aparte tijden:

 • Welpen: zaterdag van 12:30 tot 14:30 uur
 • Scouts: zaterdag van 15:00 tot 17:00 uur
 • Explorers: zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur
 • Roverscouts: zaterdag van 18:30 tot 20:00 uur

Downloads

Hier vind je de meest recente factsheet, geldig vanaf 3 februari. Ga naar Corona en Scouting voor alle downloads over het coronavirus met betrekking tot Scouting.

 

Veelgestelde vragen & facts

Het RIVM heeft een informatievideo gemaakt over dit onderwerp.

Gemeente Lochem heeft de verruiming voor het buitensporten voor de leeftijd t/m 26 jaar ook toe te passen op onze activiteiten. Hierdoor kunnen leden tot 27 jaar activiteiten ondernemen.

In onze gesprekken met de overheid heeft Scouting Nederland het belang van spelen en sociaal contact voor kinderen onderstreept. Dat heeft/had voor ons de hoogste prioriteit omdat dit belangrijk is voor hun mentale gezondheid. In de mail richting onze scoutinggroep heeft Scouting Nederland dat de opstart van activiteiten wel een gezamenlijk gedragen besluit moet zijn. De online opkomsten of een afwisseling behoren nog steeds tot de mogelijkheden.

De Scoutingrichtlijnen per 3 februari zijn afgestemd op de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19, met name Artikel 3.1 en Artikel 3.2 2a. Deze geeft ons de ruimte om het Scoutingspel te spelen met aanpassingen zoals in het factsheet benoemd.

 

De collecte gaat online (niet fysiek) door. Digitaal biedt Jantje Beton diverse mogelijkheden om te collecteren. Meer informatie over collecteren vind je hier.

Laat een reactie achter