Wat is Scouting?

Scouting één van de grootste jeugd- en jongerenorganisatie in Nederland en de grootste jeugd- en jongerenorganisatie wereldwijd! Scouting biedt een leuke en spannende vrijetijdsbesteding en voor ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en uitdagende activiteiten voor jongeren.

Scouting wereldwijd bestaat al sinds 1 augustus 1907, het eerste kamp werd gehouden op Brownsea Island. Dit kamp werd georaniseerd door Robert Baden-Powell. Scouting voor jongens begon in Nederland in de zomer van 1910, toen in enkele steden de eerste scoutinggroepen ontstonden. Tijdens de oorlog werd Scouting in Nederland verboden. Na de oorlog, in 1946, werd Scouting IJsselgroep opgericht! Geïnteresseerd in onze geschiedenis? Bekijk dan de geschiedenis van Scouting IJsselgroep.

Ontdek Scouting

Wat is Scouting nu precies? Deze vraag wordt vaak gesteld en is niet zomaar te beantwoorden. Scouting biedt namelijk ontzettend veel verschillende activiteiten. Precies die activiteiten waar de verschillende leeftijdsgroepen plezier in hebben, interesse voor tonen en graag willen doen. Alles draait om uitdaging en plezier. Scouts spelen op een verantwoorde manier en in een veilige omgeving. Om kwaliteit in het spel te brengen, zijn de activiteiten gebaseerd op de spelvisie van Scouting. Deze spelvisie gaat uit van de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Dat biedt garantie voor jarenlang plezier bij uitdagende activiteiten.

Van welp tot roverscout

Scouting staat open voor iedereen, of je nu jong of oud bent. Al vanaf 7 jaar ben je welkom bij Scouting IJsselgroep. Bij Scouting wordt gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen die speltakken worden genoemd. De jongste speltakken spelen hun spel in een thema. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie en stimuleert de ontwikkeling van het kind.